I æbleriget, Normandiet, sidder familien Dupont på en guldgrube. Med en 30 hektar stor frugtplantage i hjertet af Pays d’Auge-regionen har de skabt sig et verdensomspændende mærke. Deres produktion af cider, calvados samt pommeau er i højsæde og har bevist at franskmændene kan så meget mere end blot levere brilliant druesaft.
Ligesom for vin, så er æblernes kvalitet såvel som terroir altafgørende for at lave cider og calvados af højeste kaliber. Hele 13 forskellige sorter af cideræbler er at finde på familiegården – og den kalkholdige jord i Pays d’Auge-terroiret giver små æbler, sprængfyldte med smag.
Intet er overladt til tilfældighederne hos dette æblerige. Med inspiration fra cognac-produktionen, gennemgår deres calvadosfremstilling en seks-måneders lagring, før den dobbelt-destilleres og smides på fad. Virkelig en underkendt kategori, som vi, takket være familien Dupont, har fået øjnene op for.